19/5/12

Rock'n'roll πειρατές

Οι επόμενοι επιβάτες του bandwagon είναι πέντε πειρατές που βρίσκονται για λίγο στη στεριά, πριν ξεκινήσουν για το επόμενο ταξίδι τους! Οι Voodoo Pie Rats μιλούν για τη μουσική τους και για την Κρουαζιέρα με γαλέρα, όπου "Στην πλώρη η μπάντα τραγουδάει φάλτσα rock'n'roll!".


Οι Voodoo Pie Rats είναι μια τριών ετών rock'n'roll μπάντα με παιχνιδιάρικη διάθεση, από τη Θεσσαλονίκη. Δημιουργήθηκε το 2009 όταν δύο φίλοι, ο Αλέξης και ο Κώστας θέλησαν να μοιραστούν με άλλους την εμπειρία της διασκέδασης που τους πρόσφερε η μουσική. Από τότε έκαναν αρκετές live εμφανίσεις στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις, όπως Αθήνα, Καβάλα και Λάρισα. Καθώς τα μέλη της μπάντας πρόσφατα οριστηκοποιήθηκαν, σύντομα πρόκειται να αυξήσουν τις εμφανίσεις τους. Έπειτα από πολλές αλλαγές, οι Voodoo Pie Rats αποτελούνται σήμερα από το Γιώργο (φωνητικά), τον Αλέξη (κιθάρα), το Γιάννη (κοντραμπάσο), τον Αλέκο (σαξόφωνο) και τον Αντρέα (τύμπανα).     
 
Γράφουν δική τους μουσική σε ελληνικούς ή αγγλικούς στίχους και κάποιες φορές διασκευάζουν κομμάτια που τους αρέσουν, ακριβώς επειδή τους αρέσουν! Με στοιχεία από αρκετά είδη, όπως jive, blues, rock ή swing, η μουσική των Voodoo Pie Rats σίγουρα ανεβάζει τη διάθεση του κοινού. Οι ίδιοι διαφωνούν με το να βάλουν κάποια ταμπέλα στη μουσική τους. Παίζουν απλώς rock'n'roll και στήνουν τα δικά τους Party!

Υπάρχει κάποιο μήνυμα που θέλετε να στείλετε μέσω της μουσικής σας; 
Δεν υπάρχει κανένα μήνυμα, απλά περνάμε ωραία! Αν υπάρχει κάποιο μήνυμα είναι "κάντε το κι εσείς!". Να αρχίσουν να βγαίνουν μπάντες. Ήδη η Θεσσαλονίκη είναι πολύ μπροστά σε αυτό σε σχέση με τις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας. Είναι σε καλό δρόμο.

Voodoo Pie Rats... τί σημαίνει το όνομα της μπάντας;
Το όνομα της μπάντας δεν σημαίνει απολύτως τίποτα! Η πρώτη μας εμφάνιση ήταν στο Zombie Riot Ι. Δεν είχαμε όνομα ακόμα, όντας ελάχιστων εβδομάδων μπάντα και έπρεπε να βρούμε ένα όνομα μέσα σε λίγες ώρες, εάν θέλαμε να μπει το όνομά μας στην αφίσα. Έτσι, κολλήσαμε δυο λέξεις και φτιάξαμε το όνομα. Επίσης, αρχικά το όνομα ήταν "the Voodoo Pirates", το οποίο δε μας άρεσε και πήγαμε κάπως να το σώσουμε κάνοντάς το "the Voodoo Pie Rats", που είναι λίγο πιο εμπνευσμένο...

Είδα ότι έχετε παίξει μουσική στους εξωτερικούς χώρους του ΑΠΘ (στο αστεροσκοπείο). Πώς σας φαίνονται τα "γρασιδοπάρτυ" που διοργανώνονται στο ΑΠΘ;
Το συγκεκριμένο live το στήσαμε τρεις μπάντες: Εμείς, οι Spekeasies και οι Banksters. Κουραστικό πράγμα, αλλά άξιζε τον κόπο, γιατί περάσαμε πολύ ωραία. Τώρα, γενικότερα το να παίξεις στα πανεπιστήμια έχει αρκετά ατού. Δεν αναγκάζεσαι ποτέ να βάλεις εισιτήριο, μαζεύει πολύ κόσμο και σε ακούει κόσμος που ίσως να μη σε άκουγε ποτέ διαφορετικά, έχει φτηνό αλκοόλ...

Σας αρέσει η μουσική σας να είναι ελεύθερα προσβάσιμη σε όλους (Μέσω internet ή με lives χωρίς εισιτήριο);
Αυτό είναι θέμα που απασχολεί τις μπάντες γενικότερα. Φυσικά και θέλουμε να είναι ελεύθερα στο internet τα κομμάτια μας και να παίζουμε χωρίς εισιτήριο, αλλά αυτό δεν είναι πάντα δυνατό. Μια μπάντα έχει πάρα πολλά έξοδα, που δε τα ξέρει, ούτε μπορεί συνήθως να τα φανταστεί ο κόσμος. Οι μουσικοί και τα συγκροτήματα ΠΡΕΠΕΙ να πληρώνονται και η αλήθεια είναι ότι ΔΕΝ πληρώνονται! Πέρα από τα έξοδα, πρέπει κάπως να ανταμειφθούν για τις ατελείωτες ώρες που έχουν πασχίσει μέσα στα studio. Και φυσικά οι μαγαζάτορες όταν βγάζουν, πρέπει να δίνουν. Γιατί κι αυτοί χάρη σε όλους εμάς κερδίζουν στα live. Τα κομμάτια μας θέλουμε να τα έχουμε στο internet και στο μέλλον που θα έχουμε και cd ή βινύλιο, αυτός που θέλει να βοηθήσει και να στηρίξει τη μπάντα, θα έρθει και θα το αγοράσει, ανεξάρτητα αν το δίνουμε στο internet δωρεάν. Όσον αφορά το εισιτήριο, μερικές φορές, λόγω πολιτικής των μαγαζιών, αναγκάζεσαι να βάλεις, αλλά φυσικά δεν είναι όλο δικό σου. Να ζητήσουμε από τον κόσμο, όπως όλοι μας έχουμε παίξει (τις περισσότερες φορές) δωρεάν για αυτούς, να αρχίσουν κι αυτοί να βοηθάνε τα συγκροτήματα αγοράζοντας τα cd τους, τα μπλουζάκια τους, κλπ. Και να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς που έχουν ήδη βοηθήσει και στηρίξει!

Στο site σας (http://voodoopierats.40c.gr) είδα ένα σχέδιο με πειρατές και αρουραίους μουσικούς! Το σχεδιάσατε εσείς;
Όχι, τα σχέδια δεν είναι δικά μας. Tο συγκεκριμένο το έχει κάνει ένας φίλος αφιλοκερδώς και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ!  


Οι Voodoo Pie Rats σκοπεύουν στο εξής να παίζουν μουσική live, όσο περισσότερο μπορούν και με τα πιθανά έσοδα να ηχογραφήσουν τη μουσική τους. Ξεκινούν από σήμερα, Σάββατο 19 Μαΐου, με ένα live στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι στα ΤΕΙ Καβάλας και στις 30 Ιουνίου στο Lucciola Bistro Bar στην Κέρκυρα. Let's rock'n'roll with the pie-rats!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου