27/5/12

Οι μεγαλόψυχοι


Η συνταγή είναι γνωστή και δοκιμασμένη. Αν αναμείξουμε τους ήχους του πιάνου με αυτούς του κοντραμπάσου και προσθέσουμε λίγα κρουστά, η τελική γεύση θυμίζει οικείες, συνήθως κλασσικές μελωδίες. Oι Magnanimus trio με τα ίδια υλικά καταφέρνουν να δώσουν μια διαφορετική, πιο σύγχρονη πνοή, με τη μουσική που παράγουν.

Ο Χρήστος Μπάρμπας (πιάνο, φωνή), ο Δημήτρης Τασούδης (drums, πιάνο, φωνή) και ο Παύλος Σπυρόπουλος (κοντραμπάσο, φωνή), φίλοι από τα φοιτητικά τους χρόνια στο τμήμα Μουσικολογίας του Α.Π.Θ, πέρασαν ένα χρονικό διάστημα σε διαφορετικές χώρες του εξωτερικού για μουσικές σπουδές. Όταν επέστρεψαν, η παρέα ενώθηκε ξανά στη Θεσσαλονίκη. 

Οι Magnanimus trio δημιουργήθηκαν το Σεπτέμβριο του 2010, με σκοπό να ενώσουν τις προσωπικές τους επιρροές από τη μουσική τους εμπειρία και να δουλέψουν στο αποτέλεσμα που θα προέκυπτε. Δεν τους ενδιαφέρει να δώσουν στη μουσική τους ένα συγκεκριμένο στυλ. Magnanimus σημαίνει "μεγαλόψυχος", από το magnus (μεγάλος) και animus (ψυχή, πνεύμα). Με αυτή τη μεγαλοψυχία, δημιουργούν μελωδίες άλλοτε απλές κι άλλοτε πιο σύνθετες, που σε κάνουν να κλείσεις τα μάτια και να ταξιδέψεις με τις σκέψεις. Σημαντικό ρόλο παίζει ο αυτοσχεδιασμός και τελικά οι Magnanimus trio δημιουργούν κομμάτια νοσταλγικά, όπως το A Sunday morning, ή και πιο εναλλακτικά, όπως το Second encounter.

Έπειτα από αρκετές συναυλίες στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις, όπως την Αθήνα, τη Βέροια, τη Λαμία, η μπάντα μπήκε στις 9 και 10 Απριλίου στο studio και ηχογράφησε το πρώτο της album. Σύντομα το album θα είναι διαθέσιμο για downloading στη σελίδα της μπάντας: magnanimustrio.com.


Προς το παρόν, μέρος της ηχογράφησης υπάρχει στη σελίδα  magnanimustrio.com/new-cd-preview, ενώ μουσική τους για ακρόαση υπάρχει και στο magnanimustrio.com/acue. Καλή ακρόαση!  





1 σχόλιο:

  1. είναι ωραίο όταν ανεξάρτητα από τις ρίζες φαίνεται ότι δεν υπάρχει άγχος να ακολουθηθεί ένα συγκεκριμένο στυλ αλλά το στυλ δημιουργείται αυτοτελώς! Κοντραμπάσο και πιάνο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή